Werken zonder werkdruk ©

Werken zonder werkdruk werkt als volgt: u werkt bij een reguliere werkgever, op een werkplek waar u zich welkom voelt, waar u werk doet dat bij u past en in een tempo dat bij u past. En waar u ondersteund wordt door een betrokken werkbegeleider. De ondernemer krijgt hiervoor een vergoeding die betaald wordt uit de voor u geldende regelingen. ‘Werk zonder werkdruk©’ is een methodiek van Buitenkans.

Via ‘Werken zonder werkdruk©’ doet u werk wat wel gedaan moet worden, maar waarbij het geen probleem is als het door omstandigheden niet klaar is. Het blijft liggen tot u weer in staat bent het werk verder af te maken, of het werk wordt als vanzelfsprekend door anderen voortgezet. Dit zorgt ervoor dat u geen werkdruk voelt of de daarbij behorende spanning.

Een voorbeeld hiervan is archiefwerk dat gedaan moet worden door een bedrijf. Het archiefwerk heeft geen prioriteit, daarom blijft het liggen. Hierbij is alles wat door de cliënt gedaan kan worden mooi meegenomen. Hij/zij kan het aangeven als het even niet gaat. Dit kan diverse oorzaken hebben, maar er ontstaat geen probleem.

Buitenkans is erkend door het UWV, weet de weg bij de gemeenten en in de geldende (financiële) regelingen. Zo kunnen we begeleiden bij het traject ‘Werkfit’ voor het UWV.