Begeleiding op een onderdeel in uw leven waar u (tijdelijk) ondersteuning nodig heeft.

Buitenkans is door gemeenten en het zorgkantoor gecontracteerd voor het bieden van individuele begeleiding.

De begeleiding richt zich doorgaans op de dingen die u als klant graag zelf zou kunnen, maar waar u (tijdelijk) begeleiding bij nodig hebt. De begeleiding is gericht op activering. Het zèlf weer kunnen. U bepaalt zelf welke intensiteit en vorm van begeleiding het beste past.

Buitenkans is ervaren in het werken voor en met mensen die te maken hebben met psychische problemen. Bij de begeleiding houden we nadrukkelijk rekening met het psychische probleem, maar we zijn geen behandelaar. We ondersteunen u bij het hanteren van dat probleem, ervan uitgaande dat u méér bent dan het psychische probleem. We ondersteunen u in het verder ontwikkelen van uw sterke kanten. U bepaalt de koers.

Zelfredzaamheid is belangrijk en soms, als het even tegenzit in het leven, biedt Buitenkans, in de vorm van Jacques Roumen, een luisterend oor en zoekt met u naar een passende oplossing, zodat u weer in uw eigen kunnen gelooft.

Er kunnen ook problemen zijn op persoonlijk gebied. Ook dan biedt Buitenkans een luisterend oor en wordt er meegedacht in oplossingen.